ОБЛАСТТА Общини в софийско Община Етрополе

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1882914
В момента има 50 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

200115-Etropole

Население 12 666 жители

Kmet Etro

Кмет Владимир Александров

Владимир Александров е роден на 23 юни 1977 г.  Магистър, специалност „Открит добив” и магистър „Корпоративен мениджмънт“. Завършил е първия випуск на Политическата академия към НПИ „Димитър Благоев“ и на Института за политика „Паисий Хилендарски“ към БАН за политически лидери. Бил е зам. директор в „Елаците-Мед“ АД. Кмет на община Етрополе от м. ноември 2023 г.

Община Етрополе
Адрес: 2180 гр.Етрополе;
пл. „Девети септември“ 1;
Телефон: 0720/68 221; Факс: 0720/65 214;
web адрес: www.etropolebg.com;
e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ;
Приемно време на кмета:
Празник: 29 юни (Петровден);

Към сайта на общината: http://www.etropolebg.com/joomla/

Към информационния сайт: http://www.portal.etropole.info/


"Геотехмин", "Елаците-Мед", "Геострой" и "Геотрейдинг" поправиха покрива на лечебното заведение

МБАЛ в Етрополе с важен ремонт по програма „Българските добродетели"

210715 MBALEtropole2 210715 20210702 MBAL Etropo

3 юли 2021 г.
С тържествен водосвет за здраве и благоденствие бе отбелязано приключването на ремонтните дейности на покрива МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев" Етрополе". Водосветът бе отслужен от отец Огнян Георгиев пред сградата на лечебното заведение в присъствието на кмета на общината Димитър Димитров, зам.-кмета Станка Димитрова, д-р Галя Василева - управител на болницата, представители на дарителите – Доминик Хамерс, изпълнителен директор на "Геотехмин" ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на "Елаците-Мед" АД, лекари, медицински сестри и др.
Ремонтът на болницата е вторият социално значим проект, реализиран по  Благотворителната програма „Българските добродетели" със средства на  четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – "Геотехмин" ООД, "Елаците-Мед" АД, "Геострой" АД и "Геотрейдинг" АД.
Болницата в Етрополе е общинско лечебно заведение с голямо обществено значение. В нея се обслужва, диагностицира и лекува населението на общината, както и пациенти и от други райони – Ботевград, Правец, Златица, Ябланица, Тетевен. Персоналът й е с доказан професионализъм и утвърден авторитет сред обществото.
Благотворителната програма „Българските добродетели" е основана от управителя на "Геотехмин" проф. дтн инж. Цоло Вутов. През 2020 г. по негова инициатива бяха подписани споразумения за подпомагане на социално значими проекти в общините в района на дейност на "Елаците-Мед" заради очакваните последствия от пандемията от COVID-19.
На 2 юли д-р Галя Василева, управител на болницата, удостои проф. Вутов с Почетна грамота за дарителство. За проявени човечност и съпричастност, от името на ръководството на болницата, сертификати за направените значими дарения получиха и четирите компании.
В приветственото си слово д-р Василева сподели: „Позволете ми лично от мое име и от името на целия екип на лечебното заведение да изкажа нашата благодарност на всички фирми от голямото семейство на Група ГЕОТЕХМИН за поредния благороден жест за ремонта на покрива на болницата. Всички ние знаем, че покривът на болницата не е ремонтиран основно от пускането ѝ в експлоатация." И допълни: „Дълбоко сме признателни и за изключителната подкрепа, особено в условията на епидемичната обстановка през 2020 г., когато здравната система бе изправена пред сериозни предизвикателства, ние получихме дарение на медицинско оборудване от Група ГЕОТЕХМИН. Благодаря за протегнатата ръка на проф. Вутов, на инж. Драганов, както и на д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на "Геострой" и д-р инж. Иван Вутов, председател на СД на "Геотрейдинг"."
От страна на общината кметът Димитър Димитров благодари на четирите компании от Група ГЕОТЕХМИН и лично на управителя проф. дтн инж. Цоло Вутов за подкрепата, която оказват на Етрополе и сподели: „Това е второто ни събиране в рамките на един месец, което е показателно, че споразумението за партньорство, което сме подписали, е жизнено и предвидените проекти се реализират. Ремонтът на покрива на болницата е още една значителна инвестиция. ОбС - Етрополе подкрепи споразумението, ние благодарим за помощта и ще насочим съвместните ни усилия в бъдеще основно в здравеопазването и образованието." Г-н Димитров благодари и на д-р Василева за доброто управление на болницата и припомни, че само допреди няколко години, лечебното заведение е имало задължения, но в момента всички те са покрити. „Това показва, че болницата се ръководи в правилна посока и се развива устойчиво", каза кметът на община Етрополе.
„Този проект е реализиран с грижа към местното население, сред което има и служители на Група ГЕОТЕХМИН. Дарението за ремонта на болницата е продължение на политиката на Групата за реализиране на проекти в областта на корпоративната социална отговорност, с които лично е ангажиран управителят на Геотехмин проф. дтн Цоло Вутов", каза Доминик Хамерс. И допълни: "Ремонтът на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев" Етрополе" за нас беше важен социален проект, защото всички ние сме свидетели как лекари и медицински сестри се борят, за да защитят здравето на хората и да се справят с настъпилата пандемия. Подобряването на условията в болницата е важно както за медицинските специалисти, така и за всички пациенти, които идват тук да търсят лекарска помощ." Г-н Хамерс подчерта приноса на общината и благодари на кмета г-н Димитров за инициативността и добрата съвместна работа.
В началото на годината бе завършен друг важен проект по програма „Българските добродетели" - ремонт на СОУ „Христо Ясенов", като с това се осигуриха много добри условия за провеждане на учебно-възпитателния процес.

 

 

 

 

 

  
YouSofia