ОБЛАСТТА Общини в софийско Община Сливница

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1847062
В момента има 76 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Кметът на Сливница избран за „Кмет на месеца” в престижната класация на портала на българските общини

5 юни 2014 г.

140605 Slivn

Община Сливница. Кметът на общината Васко Стоилков беше избран за „Кмет на месеца” в престижната класация на портала на българските общини Kmeta.bg. Повече от 100 000 души се включиха в гласуването през месец май, което беше на тема “Добрите практики и иновации в българското образование”.
След оспорвана надпревара Васко Стоилков се наложи над кмета на Златоград, Мирослав Янчев. Номиниран за участие в престижната класация беше и кметът на Каварна, Цонко Цонев.
Васко Стоилков беше номиниран за участие в класацията, заради два свои проекта, които реализира успешно в рамките на общината – „Шах в училище” и „Литературна пролет в 1400605 Literaturna-prolet Сливница”.
През 2012 г. Сливница се превърна в първата община в рамките на Европейския съюз, въвела шахмата като официална учебна дисциплина по програмата „Шах в училище” на Европейския шахматен съюз. Проектът беше реализиран с персоналната подкрепа и ангажимент на президента на Европейския шахматен съюз и на Българската федерация по шахмат, г-н Силвио Данаилов.
Както вече сме ви информирали въвеждането на шахмата като учебен предмет в Сливница предизвика сериозен международен отзвук и беше отразен от редица влиятелни европейски медии. Екип на германската телевизия ZDF дори изпрати свой екип в общината, за да отрази интересната инициатива.
Преди броени дни приключи третото издание на конкурса за млади поети и писатели „Литературна пролет в Сливница”. Той се провежда под патронажа на кмета на града, г-н Васко Стоилков, и има за цел да стимулира творческото мислене на децата и младите хора от общината, които проявяват интерес в областта на поезията и прозата.
Литературният конкурс се провежда два пъти годишно, през пролетта и есента, като сегашното издание беше част от културната програма по повод честването на 50-тата годишнина от обявяването на Сливница за град. Тази есен конкурсът ще се проведе за първи път като национално издание и ще бъде част от официалната програма на Европейския фестивал на пътуващия театър, който ще се проведе в града в началото на месец октомври. 
YouSofia